Belgische Blauwe

-

Gespierd maar zacht karakter

Zoek je naar een lekker, mals stuk vlees? Dan wil je vlees van de Belgische Blauwe op je bord. En je vlees koop je natuurlijk direct bij de boer. Deze bijzondere rundersoort dankt de naam aan de wit/blauwe vacht. Het is een imposant dier om te zien, vanwege de gespierde bouw. En dat maakt het vlees juist zo lekker: omdat het vet in de spier zit in plaats van erop smaakt je sukadelapentrecote of ribeye extra mals. Bij de Ruyterhoeve bestel je gemakkelijk je vlees van Belgische Blauwe online. 

-

Haal de restaurantervaring in huis met Belgische Blauwe

Een malse biefstukentrecote of ribeye smaakt het lekkerste in een restaurant. Hier wordt namelijk kwaliteitsvlees gebruikt en de kok bereidt het vlees precies goed. Maar voor een lekker stuk mals vlees hoef je nu helemaal de deur niet meer uit. Je bestelt het vlees online en direct bij de boer en wij bezorgen het aan huis. Met een stuk kwaliteitsvlees van Belgische Blauwe haal je de restaurantbeleving in huis.

-

Haal de restaurantervaring in huis met Belgische Blauwe

Een malse biefstuk, entrecote of ribeye smaakt het lekkerste in een restaurant. Hier wordt namelijk kwaliteitsvlees gebruikt en de kok bereidt het vlees precies goed. Maar voor een lekker stuk mals vlees hoef je nu helemaal de deur niet meer uit. Je bestelt het vlees online en wij bezorgen het aan huis. Met een stuk kwaliteitsvlees van Belgische Blauwe haal je de restaurantbeleving in huis.

 

-

Over Belgische Blauwe

De Belgische Blauwe, ook wel Belgische Witblauwe of dikbil genoemd, wordt gekenmerkt door z’n unieke kleur, imposante bouw, dikke billen en kleine kop. Het ras kent drie verschillende kleuren in vacht: wit, blauw of wit/blauw en zwart. Door direct vlees van de boer te kopen weet je wat er op je bord ligt en ken je de herkomst. Onze runderen in de Ruyterhoeve krijgen veel ruimte, gezond voer, goede verzorging en leven in een natuurlijk kuddeverband. En dat proef je terug in dit malse stuk vlees. 

Eiwitten en vetten (in beperkte mate) zijn essentiële bouwstoffen voor ons lichaam. Deze rundersoort bevat goede vetzuren en slechts 12% procent vet. Dit meest bespierde vleesras ter wereld is een enorme bron van eiwitten, wat goed is voor de groei en het in stand houden van je spieren. Dat maakt het een goede bouw- én brandstof voor je lichaam. Ook is rundvlees een belangrijke bron van vitamines zoals vitamine B12, dat zorgt voor het goed functioneren van het zenuwstelsel in je lichaam. Door de lage methaanuitstoot per kilogram, is Belgische Blauwe een van de meest ecologische rassen. Kortom: een stuk kwaliteitsvlees tegen een scherpe prijs. 

Bij Ruyterhoeve krijgen de kalveren meer dan de minimale eis aan ruimte, zijn de transporttijden kort en wordt er rekening gehouden met duurzaamheid door het gebruik van zonnepanelen. Kies je voor vlees van de Ruyterhoeve, dan kies je voor duurzaamheid én kwaliteit. 

100% Nederlands

Hoewel de naam anders doet vermoeden, wordt deze rundersoort bij Ruyterhoeve geboren, gehouden en geslacht in Nederland. Voordat het een vleesproduct wordt, hebben de dieren optimale leefomstandigheden. Daarom kies je voor vlees van Ruyterhoeve:

  • 100% Nederlands vlees 
  • Kruising van een Belgische Blauwe met Holstein
  • Een van de meest ecologische rassen door de lage methaanuitstoot per kg
  • Goede leefomstandigheden met meer ruimte voor het kalf dan gemiddeld 
  • Korte transporttijden, waardoor de kalveren minder stress ervaren 
  • Aangesloten bij kwaliteitskeurmerk SKV door Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK)

-

Onze vleessoorten